Макар че бързите кредити са един от най-бързо популяризиращите се кредитни продукти, те се оказват не съвсем подходящи за всеки човек и за всички нужди. Излиза, че те са подходящи за средно статистическият работещ мъж или жена, който няма налични спестявания в момента, а се оказва изправен пред неочакван разход в сравнително малък размер, който все пак не може да бъде покрит от неговите или нейните спестявания.

Подобни разходи могат да са по-висока сметка за ток, вода или повреда на някакъв уред у дома, който спешно трябва да бъде ремонтиран например. Подобна нужда може да възникне и при сватба на близък човек, когато трябва да купите по-скъп подарък, при проблеми със зъбите и така нататък.

Внимавайте с онлайн заемите

Кога обаче трябва да сме особено внимателни с бързите кредити?


Ако изпаднете в ситуация с временен малък финансов проблем, вие сте подходящ кандидат за бърз кредит. Ако обаче имате дългосрочни проблеми и се налага да вземете мерки, този тип микрокредити няма да ви бъдат полезни в никакъв случай.

Нещо повече. При перманентни финансови трудности този тип кредити всъщност могат да ви бъдат доста безполезни и дори вредни, защото малко след като сте взели кредита, вие ще трябва да мислите за неговото връщане.

Това означава, че ще трябва допълнително да се обремените с още един разход, за който очевидно няма да сте готови в момента. При дългосрочни финансови проблеми експертите са на мнение, че човек има различни възможности, но те са по-различни от микрокредитирането.

Самото естество на бързия кредит го прави неподходящ при дългосрочни финансови проблеми по две основни причини. Първата от тях е, че бързите кредити се отпускат за кратък период от време.

Втората особеност която прави бързите кредити лошо решение при сериозни финансови затруднения е тази особеност на бързите кредити, че те обикновено се отпускат в малки размери, които изключително рядко надскачат равнището на една минимална работна заплата.

Бъдете искрени


Когато посетите кредитна институция за бързо кредити или когато разговаряте по телефона с техни служители, много е важно да бъдете откровени за въпросите, които служителите ще ви зададат.

Целта на въпросите им е да разберат дали вие имате някакви финансови проблеми, които евентуално могат да ви попречат в дългосрочен план да покриете финансовите се задължения.

Това означава, че ако излъжете и подведете служителите, всъщност вие навреждате на самите себе си. Служителите в този тип кредитни институции са обучени да разпознават кандидати, които няма да могат да погасят задълженията си и обикновено им задават ключови въпроси за да преценят с точност кога има и кога няма риск.

Опитвайки се да заблудите служителите за финансовото си състояние, вие можете да се окажете с кредит, който не можете да погасявате в последствие. Това е особено важно да се знае и е важно по тази причина да бъдете преми и ясни.

Важно е също така да забравите за бързите кредити ако не сте сигурни дали ще получите заплатата си въобще. Имайте предвид, че тези заеми имат високи лихви, които, ако не платите навреме, могат да станат още по-високи.

По тази причина експертите съветват да мислим задълбочено преди да сме решили да изтеглим заем, който няма да сме в състояние да погасяваме.