Полезни съвети при кандидатстване за ипотечен кредит

За кандидатстване за ипотечен кредит е необходимо да отговаряте на няколко определени условия, с които ще се опитаме да ви запознаем в тази статия.

  • Необходимо е да имате високи, стабилни и сигурни финансови доходи;

  • да нямате стари или необслужени заеми към други банкови институции;

  • да сте в състояние да предложите подходящо обезпечение по кредита.

Ако не сте сигурни дали отговаряте на условията е добре да се обърнете към банкови консултанти, които могат да ви помогнат както с компетентни съвети, така и с подготвянето на необходимите документи за кандидатстване за ипотечен кредит.

Ипотечните кредити са различни по вид, като в зависимост от вашите лични нужди можете да поискате жилищни кредити, ипотечни кредити за строителство и довършителни работи, кредити за ремонт, заеми за рефинансиране на стари заеми от други банки и нецелеви кредити.

За да получите ипотечен кредит задължителното условие е да предоставите обезпечение, което обикновено е във вид на ипотека върху собствен недвижим имот или недвижим имот на трети лица. Това, което е добре да вземете под внимание е, че размерът на отпуснатия ипотечен кредит зависи от стойността на ипотекирания имот и в никакъв случай не покрива на 100% стойността на имота, за който искате да ви отпуснат кредита.