Познавате ли добре бързите кредити? А какво знаете за тях? Може би всеки е чувал за тях по нещо, но не всеки е съвсем наясно за кого са подходящи о за кого не техните услуги. Този тип кредитиране има специфичен характер.

За хората, които са изправени пред неочакван разход…


Понякога на всеки може да се случи да се изправи пред неочакван разход за нещо. Това може да е по-висока сметка, може да е повреда в някой важен уред у дома, може да е нужда от зъболекарска помощ или пък за да платим наема си. На практика всеки може да изпадне в подобно положение.


За кого са бързите кредити

Предимсвото да се потърси помощ от фирма за бързи кредити е, че ако искате помощ от близките си, вие няма да се чувствате напълно независими и това може да повлияе зле на самочувствието ви. Компаниите за бързи кредити предлагат на хората възможността да добият повече независимост от близките си.

За работещите хора…


Работещите хора на възраст между 25 и 65 годишна възраст са средно статистически клиентите на фирмите за бързи заеми. Обикновено наличието на постоянен трудов договор е едно от основните изисквания за да изтеглите бърз кредит. Това обещава, че фирмата ще може да получи отпуснатите пари обратно, тъй като с трудовия договор вие гарантирате своята работоспособност.

За взимащите редовно наем или пенсия…


Ако не сте на трудов договор, но ако редовно взимате наем от ваш имот или пък пенсия, тогава вие отново попадате в графата потенциални клиенти, тъй като сте платежоспособни и можете да се издължите. Въпреки това, някои компании за бързо кредитиране имат известни резерви по отношение на този тип клиенти и отвръщат, че не желаят да ги кредитират, тъй като пенсията много често е твърде малка и не позволява на кредитополучателя да се издължи в предвидените срокове. Все пак, това са по-скоро изключения и кредит може да се изтегли и от тези групи хора.

А ако нямате трудов договор или редовни доходи?


В тази ситуация вариантите за получаване на бърз кредит са силно ограничени. На практика, ако нямате начин, по който да докажете, че ще можете да плащате кредита си, тогава повечето фрми биха ви отказали заем. В такъв случай бихте могли да помолите някой да гарантира за вас. В този случай обаче пак нищо не е сигурно, защото много от компаниите за бързи кредити просто не предлагат опция за гарант.

А кога е разумно да вземем бърз кредит?


Разумно е да помислим за бърз кредит когато сме изправени пред краткосрочни финансови затруднения. Имайте предвид, че ако системно изпитвате недостатък от финансови средства взимането на бърз заем не е най-доброто решение. По тази причина, ако смятате, че финансите ви са в затруднена ситуация от повече време, тогава най-добре се обърнете към друг вид кредитен продукт.

Ако сте получили забавяне на работната заплата е може би едно от най-рационалните решения. Сметките не чакат, те следват една след друга и всяко забавяне е объркващо. Ако работната ви заплата бъде забавена, тогава вие сте в ситуацията просто да трябва да платите битовите си разходи. При тези обстоятелства можете да изеглите заем, с него да платите сметките си, а след това просто да върнете на кредитната фирма парите когато си получите заплатата.