Под формата на бързи кредити се отпускат основно малки суми. Макар че няма желязно правило колко може да е голям един кредит, все пак повечето компании за бързо кредитиране се стараят да се придържат в някакви разумни граници, например от порядъка на една минимална работна заплата.

На практика, ако очаквате да изтеглите някаква по-голяма сума, можете да останете доста разочаровани. Обикновено при бързото кредитиране се отпускат малки суми, с които да платите нещо спешно на момента и после да можете да върнете кредита от първата си заплата.

Само малки суми ли отпускат бързите заеми?


Това не означава, че и по-големи кредити са невъзможни, но те са рядкост. Бързото кредитиране най-често е обвързано с вашата работна заплата. Колкото по-висока е тя, толкова по-голям кредит може да ви се отпусне. По тази причина ако не печелите достатъчно, фирмата за бързо кредитиране може да ви откаже по-висок кредит, дори и ако по принцип тази услуга се предлага и такъв кредитен продукт съществува.

Какви суми най-често се предлагат?


Под формата на бърз кредит се отпускат малки суми пари, които обикновено са под 400 лева. Могат да са 200 или 300 например, но над 400 лева е много трудно да се намери бърз заем. Все пак, някои фирми могат да предложат и кредити от около 1000 лева, но сами разбирате, че те трябва да са обезпечени от работната ви заплата.

Защо бързите кредити са толкова малки като размер?


Една от причините поради които бързите кредити са малки е защото те обикновено не изискват сериозни гаранции и проверки. Не е нужно да каните със себе си гарант, защото единственият гарант сте си вие самите и работата, която работите. Това е и причината, която кара повечето кредитни компании да се ограничават с по-ниски суми, които да предлагат на своите клиенти.

А лихвите?


Както е най-често с бързите кредити, лихвите са сравнително големи. Това трудно мое да се усети от потребителите на фона на това, че сумите отпускани са най-често доста малки, но все пак в процентно изражение те са доста сериозни. Ето защо е добре човек да помисли добре дали наистина се нуждае от заем и да тегли пари когато това е наистина важно и ще му осигури баланс, а не допълнителна финансова тежест.

Мога ли все пак да разсроча заема?


Много хора питат дали има начин бързият кредит да се разсрочи. Всъщност това зависи от конкретния кредитен продукт, но като цяло винаги има опция да отбележите колко пари искате и за колко време ви трябват. Някои кредитни компании питат за срока и искат в уречения момент цялата сума да се изплати на куп.

Това обаче не винаги е така. Много компании за бързи кредити предлагат да разсрочите сумата на месечни вноски, като понякога дори и малки суми от порядъка на 200 или 300 лева могат да се разсрочат и да се изплащат в продължение на месеци.

Ако например искате да си купите нова техника за дома, да кажем нов компютър, но не желаете да натоварвате своя бюджет прекалено, винаги можете да изтеглите един такъв заем, който а ви позволи да погасявате своите задължения с малки месечни вноски, а не на куп.