Чували ли сте да се говори за така наречените кредити до заплата? Напоследък те са доста популярен начин на финансиране и често се оказват спасителната сламка, която ни дава независимост в моментите, в които имаме нужда от пари по непредвиден повод.

Когато не сте очаквали…

Основни черти на кредита до заплата


На всеки се случва да му изникне неочакван разход. Това може да е проблем с компютъра или повреден телевизор. Може да е проблем с мобилния телефон или неочаквано голяма сметка. В такъв момент кредитът до заплата може да ви помогне да платите неочаквания разход, като внимателни организирате бюджета си за да се справите.

Връща се бързо…

Кредитът до заплата няма да ви тежи на шията като воденичен камък дълго време. Това е всъщност малък заем, който се връща на кредитната институция съвсем скоро след като е бил получен и след като е изпълнил своето предназначение. Обикновено този срок е около 3 - 4 седмици, но в зависимост от конкретните особености на заема може да бъде удължен и до 2-3 месеца, изплащайки се под формата на малки вноски.

Погасяване…

В повечето случаи погасяването на кредита до заплата става на една вноска. Това се предполага и от името на кредита - кредит до заплата. Понякога обаче, както току ще отбелязахме, е възможно да договорите за своя бърз кредит друг план на погасяване и той вече няма да бъде кредит до заплата, тъй като може да се разсрочи за няколко месеца. Вноските могат да се договорят по гъвкав начин, така че да отговорят на вашите нужди в момента.

Размери…

Обикновено кредитът до заплата е в малки размери. Интересно е, че друг начин, по който наричат кредита до заплата е микро кредит. Това също подсказва за неговите особености. Обикновено при кредитите до заплата говорим за малки суми. Те могат да са 100, 200 или 300 лева, понякога дори 400, но повече от това могат да ви отпуснат много малко компании за бързи заеми. Обикновено някои от тях предлагат и по-големи суми от типа на 700 лева, но за да покриете тези критерии и за да получите по-голяма сума трябва да имате съответно и по-голяма заплата.

Отпускат се много бързо…

Една от най-хубавите черти на кредита до заплата е това, че за да получите заем са необходими само няколко минути. Реалността е такава, че буквално за 10 минути можете да получите заем, който да ви свърши работа и да ви покрие нуждите в момент на необходимост от бързи пари. Това при всички положения дава независимост, защото ще ви помогне да избегнете неудобния момент да искате помощ от роднини и приятели.

При затруднения…

Ако изпитвате затруднения в изплащането на кредита си трябва незабавно да се свържете със служителите на компанията и да предоговорите условията, така че да можете да покриете вноските си възможно най-безболезнено. Това може да се случи чрез рефинансиране или чрез разсрочване на погасяването под формата на повече вноски в по-малки размери. При всички положения обаче най-грешно е да си мълчите и да забавяте вноските си, защото това може да се отрази върху сумата която дължите.

И все пак не забравяйте:

Кредитът до заплата няма за цел да реши вашите дългосрочни финансови проблеми. Ако имате такива, тогава може би трябва да потърсите друг кредитен продукт, тъй като този няма да покрие нуждите ви, а тъкмо обратното - ще ви създаде куп допълнителни грижи и допълнителна финансова тежест.