Причините за отказ от бързо кредитиране могат да бъдат много и да се различават драматично по между си. Ето какви могат да са някои от тях и кога могат да ни откажат заем.

На кратко, винаги

Когато кандидатствате за бърз кредит трябва да се примирите с мисълта, че компанията за бързо кредитиране може да ви откаже заем и за целта не е нужно да ви дава каквото и да било обяснение. Заем могат да ви откажат без каквито и да било обяснения и това си е тяхно право.

Отказ на бърз заем.


За щастие това се случва рядко…
Обикновено когато компаниите за бързи заеми решат да ви откажат, те най-често дават своите основания за целта. Важно е да се знае, че тук не става дума за лично отношение. Винаги когато ви бъде отказан кредит, това е защото по някаква причина кредитната компания счита, че вие може и да не върнете парите, които искате да изтеглите.

Ще ви уведомят…
Макар че компаниите за бързо кредитиране не са длъжни да ви уведомяват ако отхвърлят молбата ви, все пак повечето обикновено се свързват със своите потенциални клиенти за да им съобщят, че няма да бъдат одобрени. Така няма да губите време, а можете бързо да потърсите друга алтернатива.

А алтернативи има много…
Само на българския пазар оперират десетки, ако не и стотици кредитни институции, които предлагат един или друг тип заеми от сферата на бързото кредитиране.

Възможно е проблемът да е в кредитната история…
Някои кредитни институции имат навика да проверяват кредитната история на своите кандидат клиенти и понякога това може да се окаже проблем. Ако се види, че в миналото сте имали проблем при изплащането на заем, то има твърде голяма вероятност да ви откажат заем. И все пак при повечето от този тип фирми кредитното ви минало не е от значение, поне доколкото не сте имали проблеми с конкретната компания, от която искате заем.

Причината може да е в типа на вашия трудов договор…
Причината за евентуален отказ може да се крие във вашия трудов договор. Ако имате работа, но договорът ви е временен, повечето фирми няма да искат да ви отпуснат кредит. С този тип заеми обикновено се разчита не на това някой да гарантира, че ще връщате парите според правилата, а трудов договор, който да покаже, че ще погасите задълженията си.

Ако преди сте имали затруднения…
Ако в миналото сте теглили заем от тази фирма за берзи кредити и сте имали затруднения в изплащането, тогава е твърде възможно следващият път просто да не ви отпуснат пари. Този тип компании не желаят да работят с клиенти, от които трудно си прибират задълженията и това би било един вид гаранция, че няма да ви отпуснат заем втори път.

Ако нямате банкова карта…
Много фирми за бързи кредити вече оперират единствено онлайн. По тази причина те желаят да ви изплатят изтегления кредит по банков път. Съвсем естествено, ако нямате банкова карта това може да е сериозен проблем за вас. Това може всъщност да е достатъчно сериозна причина дори да не получите заема си.

Ако имате ниска заплата…
Понякога дори размерът на трудовото ви възнаграждение може да е проблем при тегленето на кредит, особено ако искате да изтеглите повече пари, отколкото е месечната ви заплата. Това може да се окаже сериозна пречка пред вас.