Бързите кредити, като всяка финансова операция, крият определени рискове.

 На първо място, съществува опасност да не можете да върнете взетите бързи кредити. Тогава започва оскъпяване на заема, сумата, която трябва неизбежно да върнете, става много по-висока и затруднението да се справите с вашите бързи кредити става още по-голямо. Ако този проблем продължи, идва и неприятният момент – на прага ви ще почукат събирачите на дългове. Те имат договор с фирмите за бързи кредити и ангажимент да съберат на всяка цена дължимото.

Рискове при бързите кредити

Вторият възможен риск е за сигурността на личните ви данни. Известни са случаи, при които измамници са взимали бързи кредити, използвайки открадната идентичност. Затова внимателно вижте как фирмата за бързи кредити гарантира сигурността на личните ви данни и доколко проверява самоличността на този, който кандидатства за бързи кредити.

Третият риск е да не изчислите правилно лихвата и да изпаднете в просрочие поради факта, че не сте видели колко точно имате да връщате по договора ви за бързи кредити. Затова, преди да върнете целия заем, контактувайте отново с фирмата за бързи кредити, за да уточните сумата, която трябва да преведете.

Не на последно място – винаги правете собствено предварително проучване на фирмата, от която теглите бързи кредити, за да не попаднете на измамници-лихвари, които ще ви създадат проблем впоследствие.