Кредитът до заплата е вашето решение на краткосрочни затруднения. В днешно време много хора изпадат в мини финансова криза в периода между двете плащания на трудовото им възнаграждение. Парите до заплата могат да се окажат дори единственото решение на възникналия проблем.

Това кредитиране набра огромна популярност в последните няколко години. Условията са прозрачни, услугата е достъпна на много широка група от хора и кандидатстването е възможно най-улеснено.

Много хора смесват двете понятия – пари до заплата и бърз кредит. На пръв поглед двете услуги си приличат безкрайно много. Без никакво съмнение и двата заема нямат конкуренция по отношение на бързина и удобство.

Пари до заплата – каква е разликата с бързия заем
 
Обикновено кандидатстването е онлайн, което ви спестява време и усилия. Документите са минимални – лична карта, отговорът на заявката е ясен до минути. При одобрение вие можете да си получите парите в рамките на 1 час, като кредитните компании предлагат два варианта. Първият е да ви ги преведат по банкова сметка на ваше име и вторият е да си ги вземете от каса на Easypay. Вие сами решавате кое ще ви е по-удобно.

До тук няма разлика между двата кредита – бърз и пари до заплата. Важно е да се разбере какъв е акцентът на двете услуги. Бързите заеми наблягат на скоростта, с която обработват документите и отпускат заявената сума. Докато бързият кредит до заплата измества акцента към кратките срокове, за които може да ви бъде от полза. Съществените различия идват по отношение на сумата на заема, срокът за погасяването му и броя на вноските.

Бързия кредит е по-гъвкав. Неговите потребители могат да изтеглят суми от 100 до 5 000 лв. Има компании, които предлагат дори 7 500 лв. Финансовата инжекция, която можете да получите от един такъв заем може да е доста солидна.

Сроковете за погасяване на задължението по един бърз кредит варират от 1 до 36 месеца, което се определя от самия му размер и вашите възможности. Разбира се колкото по-малък е срокът, толкова и по-малко е оскъпяването по кредита.

Заемът под формата на пари до заплата е с пъти по-малки размери. Варира между 200 и 500 лв. Той определено е създаден да ви помогне в някакъв инцидентен или съвсем краткотраен период на финансово затруднение.

Срока за погасяване на задължението е и доста по-кратък. Самото му име подсказва, че трябва да го погасите още със следващото постъпление на трудовото си възнаграждение. В масовия случай е до 30 дни. Някои кредитни компании предлагат отсрочка до 45 дни.

Друга специфична особеност на кредита пари до заплата е, че обикновено вноската е еднократна т.е в датата на падежа трябва да внесете едновременно главницата и лихвата. Когато изтеглите този вид заем, вие се обвързвате съвсем краткосрочно с кредитора и няма голяма възможност да разсрочвате плащането си.

На кой бърз кредит да се спрете?

Няма как да ви отговорим еднозначно на този въпрос. Всеки човек преценя сам за себе си от какво се нуждае и кое финансиране е по-удачно за него. Можете да се ориентирате най-добре по сумата пари, която ви е необходима.

Когато тя надхвърля размера на кредита пари до заплата, то тогава няма да имате много голям избор. В другия случай, когато желаната от вас сума е до 500 лв се замислете как искате да погасявате вноските – разсрочено или еднократно.

Отговорите ли си на тези въпроси сами ще стигнете до решението кой заем е подходящ за вашия случай. Кредитните компании не спират да се развиват и да предлагат нови и нови подобрения на двете услуги. Не спирайте да проучвате и запознавате с актуалната информация било то за бърз кредит или за пари до заплата. Само така ще можете да направите правилния избор на кредитор.