Когато останете без финанси до заплата, а ви се налага да направите неотложни разходи какъв е вариантът ви за излизане от ситуация? Точно за вас са създадени кредитите до заплата. Кандидатсtвате за нужната ви сума и си решавате проблема. Задължението е краткосрочно, защото още със следващата си заплата го покривате.

Какви ситуации изискват теглене на кредит до заплата?

Все по-често се случват ситуации, при които да месечният доход да не покрива разхода за същия период. Те си наблюдават най-вече в зимните месеци. По-големи сметки за ток или парно. Голям проблем са и струпването на много празници, които изискват и много разходи, а за жалост работната ви заплата не е по-висока в този период.

Кредит до заплата

Друг вариант за теглене на кредит до заплата е, когато искате да отидете на почивка, било то на планина или море, а нямате възможност да дадете цялата сума на куп веднага. Не са и рядкост вариантите, при който хората прибягват до това финансиране за закупуване на стоки за дома или за подарък на близък човек.
 
Ситуациите са много и нямам как да обхванем всяка една от тях тук. Всеки човек има различна нужда от финансиране и кредита до заплата му предлага идеалната подкрепа в точния момент.

Кои може да се възползва от заема?

Обикновено кредитните институции са много либерални към изискванията на своите потребители. Целта е да се обхване възможно най-голям пазарен дял. Разбира се трябва да сте над 18г и да сте български гражданин.

Какъв е размерът на кредит до заплата и срока му за погасяване?

По свoята същност този вид финансиране е краткосрочно и за това сумата на отпуснатият заем не е висока. Тя варира от 300 лв до 500 лв. Редки са случаите, които ще надхвърлят 500 лв. Ограничението е направено, за да е напълно възможно да погасите целия заем още със следваща си заплата.

Поради същата логика и сроковете за връщане на задължението са средно около 1 месец, при някои компании и до 45 дни. Хубавото на това финансиране е, че не се обвързвате дългосрочно с кредитната компания и така плащате много по-малка лихва.

Избор на компания за кредит до заплата

На пръв поглед всички небанкови финансови институции изглеждат еднакви, но това съвсем не се доближава до истината. От първостепенна важност за вас е правилното насочване към подходящата компания.

Легитимните фирми предоставят цялата информация за себе си и условията на услугите си в своите сайтове. Вие имате възможност да направите проучване и сравнение съвсем свободно и спокойно.

Никоя кредитна институция няма да ви притисне да направите прибързан избор. Колко време ще отделите за проучването зависи изцяло от вас. В днешно време е важно да имате свободата да направите един изцяло информиран избор, за да не се чувствате излъгани или измамени.

Каква информация да търсим за кредитната компания?

На първо място е да проверите дали има регистрация в БНБ и дали е администратор на лични данни. Тази информация в общия случай стои в сайта в менюто „ За нас“. Добре е да проучите и мнения от потребители на компанията и да проверите от колко време е действаща на пазара на бързите кредити.

След това пристъпете към подробно запознаване с общите условия на фирмата. Съсредоточете се на следните точки:

  • ГПР (годишен процент на разходите) – то ще определи размера на лихвата ви;
  • Видове такси – за усвояване, за предсрочно погасяване и прочие;
  • Срокове за връщане на задължението;
  • Скоростта на отговора и усвояването на парите;
  • Възможност за рефинансиране или удължаване на срока.

Това в най-общи линии е водещото при избора ви на кредитна компания за отпускане на кредит до заплата. Сравнете добре показателите преди да прибегнете до кандидатстване. Това е може би най-важната ви стъпка. След нея всичко е лесно и бързо.