В стремежа си да засилят своите позиции и да завладеят по-голям пазарен сегмент, кредитните компании създадоха така нареченият кредит без трудов договор. Нещо, което изглеждаше немислимо преди няколко години, сега е съвсем нормална практика на финансиране.

Тази иновативна стъпка ги отличи коренно от банковите заеми, с които хората бяха свикнали до момента. Кредитът без трудов договор даде възможност да се достигне до една голяма група от обществото, които бяха лишени от кредитиране на по-ранен етап.

Защо се отпускат кредити, без да се изисква доказване на доход?

Кредит без трудов договорТова че нямате трудов договор съвсем не означава, че сте без никакви доходи нали така?
Небанковите финансови институции знаят за другите начини, които осигуряват регулярни постъпления на пари в бюджета ви. Това могат да бъдат наеми от недвижимо имущество, рента на земеделска земя, получаване на хонорари и др.

Кои хора могат да кандидатстват за кредит без трудов договор?

Кредитните компании поставят съвсем малко изисквания пред совите клиенти. Те се свеждат до възрастовото ограничение – над 18 години, а тавана варира между 65-70г. Друго условие е да кандидатът да е български гражданин. Това е.

Единственият документ, който се изисква е лична карта, а за да може да ви се преведат парите трябва да се представи и банкова сметка. При това положение хората, които биха могли да се възползват от кредит без трудов договор са безработни, студенти, пенсионери, жени в майчинство, хора със свободна професия и др.

Тук ще обърнем внимание и на една по-специфична категория, която съвсем нечестно оставаше в страни от финансирането на банковите институции. Те имат трудов договор, но продължителността му не е с минималната изискуемост от 6 месеца и автоматично се отказваше заявлението им за заем. Звучи много нечестно нали?

И тези хора могат да изпаднат в нужда и да им се наложи да ползват услуги на финансова институция, но уви. С навлизането на кредита без трудов договор тази пречка вече не съществува за тях.

Защо да се възползваме от подобен вид заем?

Освен това много важно предимство, което обсъдихме по-горе, бързите кредити са неизменен помощник на всеки български гражданин.

1.Бързите кредити без доказване на доход са удобни, скоростни и пестят време.

Кандидатстването им е онлайн. Дали сте у дома, или в офиса няма никакво значение. Заставате пред компютър с интернет и попълвате формата-заявление в сайта на кредитната компания за по-малко от 5 минути. Получавате отговор за време между 5-20 минути.

Тези видове заеми са единственият вариант да вземете пари буквално за минути. Възниква разхода и след един час вече можете да го погасите. Това банков кредит не можа да направи за вас. При одобрение на заявката, парите ви се превеждат веднага по банковата сметка.

2. Не се занимавате с попълване на излишна документация

За кредит без доказване на доход си подгответе само личната карта. Информацията в нея е напълно достатъчна за кредитната компания да прецени дали да ви отпусне пари, или не. При положителен отговор, самият договор се разписва онлайн т.е вие няма да ходите до офис, за да положите собственоръчно подписа си под него.

3. Размер на заема

Бързите кредити са с малки суми. Рядко ще надхвърлят 500 лв, а срока им за погасяване е около 1 месец или до 45 дни. Този инструмент покрива само временен недостиг на пари. Той не е в състояние да ви помогне при дългосрочни затруднения. Това е и причината за малкия размер и срок за погасяване.

От друга страна, ако се нуждаете точно от малко помощ в даден момент, заем без доказване на доход е единствената ви възможност за финансиране, защото банковите заеми си имат минимум на отпусканата сума и тя е рядка пада под 1000 лв.

И така кредитът без доказване на доход е спасителен пояс за много хора в затруднено положение. Въпреки това, когато изтеглите пари те трябва да се върнат на падежа им и за това ви съветваме да съобразите много внимателно каква ще бъде възможността ви за погасяване на задължението.