Опитвате се да изтеглите заем, но финансовата институция ви заявява, че не може да ви отпусне желаната сума без поръчител. Много неприятна ситуация нали? С времето подобни случаи намаляват и все повече хора теглят кредит без поръчител.

И как да не стане така. Помислете сами, ако някои близък или приятел ви помоли за подобно нещо. Бихте ли рискували да станете гарант на чуждо задължение? Сигурно и вие самите сте чували истории, които не завършват добре за съдлъжника. Накрая се стига до там, че той плаща пари, които дори не е видял, а камоли използвал за собствени нужди. Разбира се това се случва, ако близкият човек е некоректен, но можете ли да се застраховате?

От друга страна, ако вие сте поставени в ситуацията да си търсите гарант е още по-трудно. Първо ще се почувствате безкрайно неудобно за искате тази услуга от когото и да е било и второ да намерите такъв човек е много трудно в днешно време.

За голямо щастие банките и кредитните компании се усетиха вече и това условие за поръчителство не е задължително при тегленето на заем. Все по-голям е шансът да получите финансиране и то в удивително големи размери.

Кредитът без поръчител се отпуска както за малки суми от порядъка до 500 лв, така и за по-големи. Някои банки са обявили таван 10 и дори 15 хиляди лв. Имате голям избор и свобода да задоволите потребностите си.

Трябва да ви предупредим, че кредита без поръчител е високо рисков от гледна точка на кредитната институция. Тя няма как да си гарантира обезпечение и за това компенсира риска с по-високи лихви. Когато имате съдлъжник, рискът е по-балансиран и задължението се определя от сбора на вашите доходи и тези на гаранта ви.

Освен по-високите лихви на кредита без поръчител, за него е характерно и по-строгото отсяване на кандидатите. Те трябва да отговарят на доста повече критерии, сред които задължително е наличието на трудов договор от минимум 6 месеца. Това разбира се се отнася за банковите заеми.

Много по-лесно ще изтеглите кредит без поръчител от небанкова финансова институция. Така наречените бързи кредити, кредит до заплата или онлайн кредит. Всички те не изискват от вас да си търсите гарант, за да изтеглите пари.


Да не говорим и че за тях дори не е нужно да имате трудов договор или да доказвате дохода си. Те са един наистина удобен финансов инструмент, напълно в крак с нуждите на модерния човек.
Възниква ви неотложен разход – сметки, медицински разноски и др. Желаете да закупите битова стока или просто подарък. Защо пък да не използвате заема за една пълноценна почивка?

Сумата, която можете да изтеглите от кредитна институция обикновено не е колосална. Тя не може да разреши някакво дълготрайно затруднено положение. Насочена е към временни финансови липси в бюджета.

Точно поради тази причина и не е нужно изобщо да имате гарант. Вие с и вашия доход сте самодостатъчни да получите кредит без поръчител. От кредитната институция ще ви поискат сам една лична карта, за да проверят какво е кредитното ви досие.

Това финансиране си е направо скоростно. Няма банков заем, който да ви осигури нужната сума до 1 час след кандидатстване и одобрение. Вие ще получите желаната сума пари за отрицателно време и няма да се притеснявате излишно.

Всички тези условия превръщат бързите кредити в предпочитано средство за заплащане на малки задължения (около 500 лв). Българите най-накрая имат почити неограничена възможност да изтеглят кредит без поръчител, без трудов договор, без доказване на доход.