Задавали ли сте си въпроса защо се появиха бързите кредити само срещу лична карта? Тази съвсем опростена за кандидатстване процедура не е присъща за банките и това лишаваше огромна част от населението от финансова помощ под формата на кредитиране доста дълги години.
Бърз кредит срещу лична карта

Всъщност това е основната причина за появата на тези видове заеми. Тази услуга е специфична само за не банковите финансови институции, които точно чрез това улеснение успяха да завладеят огромен пазарен дял и дори да се превърнат в конкуренти на самите банки в някои отношения.

Кредитът срещу лична карта всъщност работи както за кредитната компания, така и за самите клиенти. Много хора се блазнят точно от това условие или по-скоро липсата на изискване за друг вид документация.

Предимства

Сега ще се спрем по етапно на предимствата на кредита срещу лична карта и сами ще се уверите колко идеално пасва тази услуга на времето в което живеем.

1. Улеснена процедура за кандидатстване, без излишна бюрокрация

На никого не му се занимава да чака на гише и да се връща по няколко пъти за едно и също нещо. При бързите кредити е решен този въпрос и то много удачно. Има фирми, които са се специализирали в отпускането на заеми изцяло онлайн или такива, които предлагат комбинирана услуга – на място в техния офис или по интернет.

Попълва се само една единствена бланка и се предоставя лична карта. Което автоматично означава, че просто няма за какво да се разкарвате повторно, ако решите да кандидатствате в офис на компанията. Докато при банковите кредити рядко се случват нещата от първия път. Винаги банката иска още поне един документ, преди да пусне кандидатурата ви за одобрение.

2. Бърза реакция от страна на кредитора

Веднага щом сте направили своя избор на компания и кандидатствате при нея, вие получавате отговор на заявката си буквално до няколко минути. Обикновено времевият диапазон е от 5 до 20 минути. Светкавична реакция нали? Така изпитвате много по-малко напрежение и хабите по-малко нерви е очакване на „присъдата“.

Освен скоростта на разглеждане на заявките, с която се гордеят кредитните компании, отпускането на самите пари след одобрение е също толкова бързо. Те веднага се нареждат за превод, по начина който сте предпочели.

Така вие разполагате с желаната сума до няколко часа. Още същия ден се разплащате и ви става по-широко около врата. Има вариант цялата процедура от кандидатстване до усвояване на кредита да трае общо 1 час.

3. Гъвкава възможност за получаване на парите

При одобрение можете да си изберете как да се сдобиете с сумата от кредита срещу лична карта. Вариантите са няколко:

  • Да ви се преведат по сметка на ваше име.
  • Да ги получите направо в офиса на кредитната компания
  • Да ги вземете от каса на EasyPay.

Кои вариант ви е най-удобен е по ваша преценка. Винаги е хубаво човек да има избор между няколко възможности.

4. Кредит срещу лична карта е достъпен и за хора, които не могат да докажат доход

В тази графа спадат хора без реален трудов договор. Те могат да имат граждански такъв, да работят на хонорар или просто да са още в срок на изпитание. Могат да имат приход от наем или рента. Всички изброени случаи означават, че все пак има регулярен приток на пари, защо тогава да не се възползват от кредитиране и тези хора?

Когато не е необходимо да доказвате дохода си, а се изисква да представите само лична карта е много по-лесно да получите финансиране независимо към коя графа спадате – безработен, пенсионер, жена в майчинство, студент и прочие.

Кредит срещу лична карта е един сигурен финансов инструмент за огромна група хора, изпаднали в нужда и желаещи да се възползват краткосрочно от заем.